
سازماندهی و دیجیتالسازی اطلاعات مربوط به ساختمانها و پروژههای مهندسی عمران، از جمله مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) — مدیریت اطلاعات با استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان، بخش ۴: تبادل اطلاعات
چکیده
این سند فرآیند و معیارهای دقیق برای تصمیمگیری هنگام اجرای تبادل اطلاعات مطابق با سری استانداردهای ISO 19650 را مشخص میکند تا کیفیت مدل اطلاعات پروژه یا مدل اطلاعات دارایی حاصل شده تضمین شود. این سند پیادهسازی مفاهیم موجود در ISO 19650-1 را توضیح داده و برای هر تبادل اطلاعات در مراحل تحویل پوششدادهشده توسط ISO 19650-2 و رویدادهای عملیاتی تحت پوشش ISO 19650-3 قابلاجرا است.
این سند برای داراییهایی از هر اندازه و با هر سطح پیچیدگی قابلاجرا است. این شامل پرتفویهای ساختمانها، محوطهها، شبکههای زیرساختی، ساختمانهای منفرد و قطعات زیرساختی میشود. الزامات این سند باید بهگونهای اعمال شود که مناسب با مقیاس و پیچیدگی دارایی باشد. این سند از عبارت “باید در نظر گرفته شود” استفاده میکند. این عبارت برای معرفی فهرستی از مواردی است که شخص مورد نظر باید بهطور دقیق در ارتباط با الزام اصلی توضیح دادهشده در زیرماده به آنها فکر کند. میزان تفکر مورد نیاز، زمان صرفشده برای انجام آن و نیاز به شواهد پشتیبانی بستگی به پیچیدگی دارایی، تجربه افراد درگیر و الزامات هر سیاست ملی در مورد معرفی مدلسازی اطلاعات ساختمان دارد. در داراییهای نسبتاً کوچک یا ساده، ممکن است امکان انجام یا رد برخی از این موارد “باید در نظر گرفته شود” بهسرعت وجود داشته باشد. یکی از روشها برای کمک به شناسایی کدام یک از بیانات “باید در نظر گرفته شود” مربوط است، مرور هر بیانیه و ایجاد الگوهایی برای داراییهای با اندازهها و پیچیدگیهای مختلف است.

این استاندارد به اهداف توسعه پایدار زیر کمک میکند:
۹. صنعت، نوآوری و زیرساختها
۱۱. شهرها و جوامع پایدار
۱۲. مصرف و تولید مسئولانه
این استاندارد با استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و دیجیتالسازی اطلاعات در پروژههای ساختوساز، به تحقق اهداف توسعه پایدار کمک میکند:
۱. صنعت، نوآوری و زیرساختها (هدف ۹): این استاندارد به بهبود فرآیندهای صنعتی و ارتقای نوآوری در ساخت و نگهداری زیرساختها کمک میکند. با بهینهسازی تبادل اطلاعات و مدیریت دادهها، پروژههای ساختوساز با کیفیتتر و کارآمدتر انجام میشوند، که به بهبود زیرساختهای پایدار و مقاوم میانجامد.
۲. شهرها و جوامع پایدار (هدف ۱۱): با استفاده از این استاندارد، میتوان پروژههای ساختوساز را بهطور هوشمندانه و با در نظر گرفتن پایداری محیطزیستی و اجتماعی اجرا کرد. این استاندارد به کاهش مصرف منابع، کاهش ضایعات و بهبود مدیریت اطلاعات در پروژههای شهری کمک میکند.
۳. مصرف و تولید مسئولانه (هدف ۱۲): این استاندارد به مصرف بهینه منابع و کاهش ضایعات در پروژههای ساختوساز کمک میکند. از طریق دیجیتالسازی اطلاعات و استفاده از مدلسازی، میتوان فرآیندهای ساخت و نگهداری داراییها را بهصورت مسئولانهتر و پایدارتر مدیریت کرد.